Het recreatieve aspect

Een recreatieve duatlon heeft als doel om ook de niet professionele atleet deel te kunnen laten nemen aan een duatlon. Het richt zich dus voornamelijk op mensen die niet regelmatig aan een duatlon deelnemen, maar zich toch op de één of andere manier met sport bezig houden. Dit wil echter niet zeggen dat professionele mensen op sportief vlak niet aan hun trekken kunnen komen.

Aangezien bij een recreatieve duatlon deelnemen belangrijker is dan winnen, en we zoveel mogelijk mensen de kans willen geven om deel te nemen, zijn er naast de normale singles ook duo's toegelaten. Op die manier kan de recreatieve loper bijvoorbeeld het gedeelte lopen voor zich nemen, terwijl zijn kompaan, de recreatieve wielrenner, het gedeelte fietsen voor zich neemt. Op die manier kan je, indien je fysieke toestand het niet zou toelaten om een duatlon op je ééntje te voltooien, de krachten bundelen.

Naast het feit dat men zowel als enkeling als per twee kan deelnemen, hebben we ook de afstanden binnen de perken gehouden zodat zowel amateursporters als sporadische sporters ze kunnen overbruggen:

  • Eerste gedeelte lopen: 4km
  • Gedeelte fietsen: 20km
  • Tweede gedeelte lopen: 2km

Tot slot zorgen we er ook voor dat alle deelnemers een prijs krijgen.