Het ontstaan van FC De Kliefhamers

FC De Kliefhamers is een vriendenclub die in 1992 ontstaan is toen een aantal voetballers van Zwarte Leeuw misnoegd waren en met een eigen caféploeg wilden beginnen.

foto FC De Kliefhamers

Na een rondvraag in Café Sport bij May hadden we genoeg spelers, een café en een sponsor, enkel een naam voor de ploeg ontbrak nog.

Toen op een vrijdagnacht bij May aan de toog het verhaal van iemand, die een persoon met een klauwhamer te lijf gegaan was, gedaan werd, begon de naam vorm te krijgen: FC De Klauwhamers was niet alles, dus werd het FC De Kliefhamers.

Op dat ogenblik waren alle ingrediënten aanwezig om van start te kunnen gaan. Gunther Dockx ging met een verzameling identiteitskaarten langs Fons Verwilt, op dat ogenblik de voorzitter van de Kempische Vereniging Der Vriendenclubs, afgekort KVDV, om FC De Kliefhamers in te schrijven voor de zaterdagcompetitie. Daarna ging Gunther tesamen met May naar Leo Van Herck om een voetbaluitrusting aan te kopen en FC De Kliefhamers was een feit.

De eerste wedstrijd werd met Rijkevorsel kermis op het oude plein van Zwarte Leeuw, toen ons thuisplein, gespeeld tegen Van Herck Sport. Alhoewel we deze vriendschappelijke wedstrijd verloren met 0 - 1, was het begin gemaakt en iedereen zag dat het goed was.

Ondertussen zijn er een dertigtal spelers aangesloten. Op het eerste gezicht is dit een vrij groot aantal spelers voor slechts één voetbalploeg, maar als je de kwetsuren, de weekenduitstapjes en dergelijke in rekening brengt, heb je dit toch nodig om steeds met een volledige ploeg aan een wedstrijd te kunnen beginnen.